Valentin Morel
Valentin Morel, převzal rodinné vinařství po otci Jean Lucovi v roce 2014. Otec v Poligny hospodařil od roku 1985 organicky. Poté, co Valentin vystudoval práva ve Strasbourg, přišlo zásadní rozhodnutí v jeho životě. Místo kariéry špičkového právníkam zvolil návrat do rodné hroudy. Zde začal obhospodařovat 8ha v biodynamickém režimu. Ve sklepě Valentin pracuje přirozeně s minimálními zásahy při výrobě (autochtonní kvasinky - spontánní kvašení, síra použita šetrně či v žádném množství, pouze před lahvováním). Kvašení probíhá v nerezezu nebo sudech. Vína školí v použitém dřevě nebo nerezu. Vína nejsou čeřena ani filtrována. Zrají 12 i více měsíců v demi muids nebo použitých barrique sudech. Valentin hospodaří na vinohradech Les Trouillots, Saint Savin, které tvoří slíny z Lias a Trias. Kromě špičkového Savagnin - Naturé vyrábí výtečný Crémant du Jura, který pochází z hroznů 40 leté parcely kterou pokrývá vápencová suť.
- Řadit dle:
- 5 položek celkem
Stránka 1/1
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem