Domaine Achillée
Bratři Jean a Pierre Dietrichovi z Domaine Achillée jsou bezpochyby součástí nové vlny vinařů, kteří vrací zájem všech vínomilců na alsaské vinice. Jejich otec, Yves, již v roce 1999 převedl vinici na ekologické zemědělství, v roce 2003 poté na biodynamické zemědělství. Všichni dohromady s cílem produkovat víno bez přísad, přirozeně, bez manipulace. Rozumně upřednostnit vinici, především kvalitu bobulí a bohatost alsaských terroir. Ve sklepě je Jean zodpovědný za co nejpřirozenější vinifikaci všech alsaských odrůd pěstovaných na panství. Jeho přístup k výrobě vína s nízkými intervencemi slouží přírodnímu vínu, které chce nabídnout. Aby toho Jean Dietrich dosáhl, vinifikuje v bioklimatickém sklepě, kde se teplota udržuje na 14 stupních. To umožňuje klidný průběh spontánní fermentace. V případě potřeby se během lahvování přidává několik homeopatických dávek siřičitanů.
- Řadit dle:
- 4 položek celkem
Stránka 1/1