PROJECT 108
Popis
Stará výsadba z roku 1920 (apelace Corbiéres - těkžké jíly a vápenec) dává velmi nízké výnosy, pro tento ročník pouze 18 hl/ha. Odzrněné hrozny fermentovaly zvlášť v 500l a 600l nádobách ze starého dubu. Následné zrání proběhlo ve 2 starých dubových sudech o objemu 2500l venku mimo sklep.
Vinařství sídlí v přímořské obci Peyriac-de-Mer, která leží mezi mořskou lagunou La Berre a Středozemním mořem v Languedoc.
Les Clos Perdus vede charismatický Paul Old, původem Australan, který hospodaří biodynamicky na 20 ha od roku 2003 (32 parcel).Vinice jsou situovány v nížinách u jezer či lagun (naplaveninové půdy s šedým jílem) nebo v horách Corbiéres (kamenité, vápenaté těžko přístupné vinice).
Ve sklepě kvasí vše spontánně bez aditiv, pomocí autochtonních kvasinek. Elevage probíhá v použitém dubovém dřevě různé velikosti (foudres, demi muids, barrique). Vína jsou hrubě filtrována a sířena vůbec či na minimálně, a to před lahvováním.