MIRE LA MER 2018
Popis
Hrozny pochází z apelace Corbiéres, kde roste Mouvedre, Carignan a Grenache na těžkém jílu a vápenci v nízké nadmořské výšce 1-65 metrů n. mořem. Po odzrnění a částečném pomletí se víno maceruje jak v 500l sudech tak v nerezu (zde macerace 21 dní). Poté je mošt vylisován a bíno kvasí a zraje ve dřevu a nerezu po 20 měsíců.
Vinařství sídlí v přímořské obci Peyriac-de-Mer, která leží mezi mořskou lagunou La Berre a Středozemním mořem v Languedoc.
Les Clos Perdus vede charismatický Paul Old, původem Australan, který hospodaří biodynamicky na 20 ha od roku 2003 (32 parcel).Vinice jsou situovány v nížinách u jezer či lagun (naplaveninové půdy s šedým jílem) nebo v horách Corbiéres (kamenité, vápenaté těžko přístupné vinice).
Ve sklepě kvasí vše spontánně bez aditiv, pomocí autochtonních kvasinek. Elevage probíhá v použitém dubovém dřevě různé velikosti (foudres, demi muids, barrique). Vína jsou hrubě filtrována a sířena vůbec či na minimálně, a to před lahvováním.