CUVÉE 161
Popis
V apelaci Corbiéres Maritime nalezneme těžké jílovité půdy na tvrdém vápenci. Hrozny pro toto cuvée se sklízí na nízký výnos pod 35 hl/ha. Většinou odzrněné hrozny (5% hroznů je použito celých) jsou nakvašovány 3-4 dny před fermentací. Následně 3 týdny víno v INOX kvasí. Po stočení do jiné nerezové nádoby víno zraje dalších 9 měsíců na jemných kalech. Před lahvováním je víno minimálně sířeno a je stočeno bez filtrace.
Vinařství sídlí v přímořské obci Peyriac-de-Mer, která leží mezi mořskou lagunou La Berre a Středozemním mořem v Languedoc.
Les Clos Perdus vede charismatický Paul Old, původem Australan, který hospodaří biodynamicky na 20 ha od roku 2003 (32 parcel).Vinice jsou situovány v nížinách u jezer či lagun (naplaveninové půdy s šedým jílem) nebo v horách Corbiéres (kamenité, vápenaté těžko přístupné vinice).
Ve sklepě kvasí vše spontánně bez aditiv, pomocí autochtonních kvasinek. Elevage probíhá v použitém dubovém dřevě různé velikosti (foudres, demi muids, barrique). Vína jsou hrubě filtrována a sířena vůbec či na minimálně, a to před lahvováním.