ZLATÉ SVAHY

Výběr 6 exkluzivních vín z věhlasných regionů Bordeaux a Burgundsko

 


  • Skladem
4 200 Kč
Kategorie: ŠESTKA V AKCI
 

kopce

Tento mix je určen pro milovníky jemných, sofistikovaných a komplexních vín nad kterými rádi budete přemýšlet a rozjímat.

Sextet těchto vín stvořili vinařství Chandon de Briailles a Le Puy

 

 Balení obsahuje:

Le Puy - Emilien 2017

Le Puy - Emilien 2016

Le Puy - Rose Marie 2018

Domaine Chandon de Briailles - Les Saucours 2017

Domaine Chandon de Briailles - Savigny les Beaunes 2017

Domaine Chandon de Briailles - PC Les Laviére 2017


 

CHANDON-DE-BRIAILLESChandon de Briailles

Panství Chandon de Briailles se nachází ve slavném Cotes de Beaune, kde hospodaří rodina de Nicolay ve 3 obcích (Savigny les Beaune, Pernard - Vergelesses a Aloxe Corton). Dům a okolí bylo vystavěno v 17. století. Od roku 1834 zde jsou vysazeny keře révy (původní majitelka byla hraběnka Chandon de Briailles). Rodina de Nicolay zde pěstuje hrozny od roku 1988 organcky a od roku 2011 je statek plně biodanamickým (celých 14 ha). Současný majitel Fracois de Nicolay vede podnik se svou ženou. Tradiční dlouhá vinifikace je podpořena zrání ve starém dřevu, která trvá minimálně 18 měsíců. Při výrobě a zrání se pracuje s menším či žádnou dávkou síry. Výsledkem jsou expresivní, rafinovaná a dlouhověká vína s velkým charakterem. Vína jsou skvělým zobrazením místnío terroir. 

 

 

 

 

 

 

PASCAL_JEAN_PIERRE

Chateau Le puy

Pozoruhodné venkovské stavení Chateau Le puy vlastní rodina Amoreau od roku 1610. Bývalé keltské opidum bylo postupně přestavěno na venkovské chateau.  Jde o výjimečně tradiční Bordeaux, kde se postupy při pěstování révy i výrobě vína minimálně změnily. Plocha vinic se rozkládá na 54ha k nimž patří ještě dalších 50 ha sadů, lesů, hájů a jezer. Vinařství sídlí v oblasti Bordeaux, konkrétně v okresu Saint Cibard nacházejícího se severovýchodně od Pomerol (cca 18km). Hospodaří se výhradně organicky a biodynamicky (využívání přírodních preparátů, výluhů bylin, kompostu apod.). Při orbě jsou využíváni koně, vinice jsou částečně zatravněny. Vinařství pracuje bez umělých hnojiv, herbicidů, pesticidů a umělých kvasinek. Vinice jsou situovány na stejné plošině jako St. Emilion či Pomerol. Terroir se nachází na vápencové plošině (3 různé polohy), kterou tvoří jíl, vápenec a křemen. Jižní expozice, dostatek slunce a tepla tvoří výtečné klima pro tamní odrůdy, z nichž klíčovou představuje Merlot (85%), dále Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Carmenére, Malbec a menší výsadba Semillon.  Sběr probíhá výhradně ručně s úplným odzrněním, následovaný spontánním kvašením ve větších dubových sudech (foudre) či malých barrique. Fermentace je dlouhá 2-4 týdny a následuje zrání 24 měsíců v sudech. Používá se výhradně starší dřevo (3-15 let). Vína nejsou čiřena ani filtrována. Síra, pokud je vůbec přidána, je použita pouze před lahvováním v minimálním množství. Láhve jsou ručně zavoskovány.