MÉTHODE ANCESTRAL 2018

Samotné víno má intenzivní růžovou barvu s pravidelným a jemným perlením. Aroma je plné čerstvých hroznů, červeného rybízu, lesních jahod a růží. V chuti je víno plné, kulaté s vyšším zbytkovým cukrem, který je skvěle vyvážen přísnou kyselinou a minerální slanou linkou. Díky svoji šťavnatosti a eleganci se skvěle snoubí s čerstvým ovocem, ovocnými dezerty nebo zmrzlinou


  • Skladem
330 Kč
Kategorie: RENARDAT FACHE
Oblast původu: Bugey - Cerdon
Odrůda: Gamay, Poulsard
Barva: růžové
Druh: šumivé
Obsah cukru: polosladké
Obsah alk.: 8%
Objem: 0,75l
Certifikace: AB, Ecocert
Konzumace: do 3 let
 

Bordeux_newDelikátní a svůdné růžové polosladké víno z Francouzských Alp, které je vyrobeno ancestrální metodou. Vzniká tedy dokvašením částečně rozkvašeného moštu v láhvi. Dokvašení v láhvi trvá maximálně 3 měsíce. Jedná se o velmi chutné a svůdné víno, které mu lze těžko odolat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

renardat_facheVinařství sídlí v obci Méringat (mezi Ženevou a Lyonem) nedaleko města Cerdon.
Rodina Renardat Fache se v regionu usadila po 2.světové válce. Spolu s pár dalšími vinaři rodina přispěla k výrobě šumivých vín metodou Méthode ancestral.
V roce 1971 se Alain po studiích v Beaune a dalších cestách (Champagne, Gaillac, Limoux) vrátil zpět domů a jako první v regionu představil nerezové tanky, které dokázali zastavit fermentaci pomocí ochlazení.

Od roku 1996 vládne vinařství jeho syn Élie. Společně s jeho ženou Christelle vytvořili uznávanou značku vín, které se vyváží do 15 zemí světa. Samotné vinice jsou rozprostřeny v nadmořské výšce 500 m.n.m. kolem Méringat, většina z nich tvoří podloží z jílu a vápence, které pokrývá duhový slín. Vinice jsou vedeny organicky, v budoucnu budou certifikované biodynamicky. Rodina pěstuje na 8 ha odrůdu Gamay (stáří až 45 let) a mají velkou výsadbu Poulsard (3ha). Ve sklepě pracují pouze s nerezovými tanky. Samotná vína jsou lahvována po hrubé filtraci a bez přidané síry.