CLOTAIRE MICHAL

Clotaire Michal (34 let) má ve svěM věku poměrně bohaté zkušenosti s výrobou vína. Začínal na jihu Francie po studiích v Pic St. Loup (u místního mistra z vianřství Clos Marie), následovala dlouhá stáž u legendy apelace Cornas (Thierry Alemand). Po 5 leté praxi na severní Rhoně se přestěhoval do kouzelné vesnice nedaleko Brouilly, kde od roku 2013 hospodačí na 3,8 ha. Krásné svahy s jižní expozicí a typickým podloží z písku a růžového granitu jsou ideální podloží pro staré keře odrůdy Gamay (některé přes 100 let). Na vinicí pracuje orgranicky. Ve sklepě vše kvasí spontánně, vinař využívá fermentaci celých hroznů, síra je přidána pouze během fermentace (3g). Vína zrají ve starých sudech a nerezu. Vína nejsou čiřena ani fitrována.

 
  • Řadit dle:
  • 2 položek celkem

Stránka 1/1